Βάλλια Γιατζάκη

Yoga Kids

Η Βάλια κατάγεται από την Κρήτη και το 2014 αποφοίτησε από το τμήμα φυσικής αγωγής και αθλητισμού Κομοτηνής (Τ.Ε.Φ.Α.Α). Το ίδιο έτος (2014) εκπαιδεύτηκε στην γιόγκα από τον εκπαιδευτικό οργανισμό YogaWorks της Αμερικής (200RTY) με την πολύ έμπειρη δασκάλα Άννα Ζώρζου. Ακολούθως, η αγάπη της για τα παιδιά την οδήγησε στην εκπαιδευτική παρακολούθηση της παιδικής γιόγκα Groovykids yoga. Η επαγγελματική της δραστηριότητα έκτοτε περιλαμβάνει την διδασκαλία γιόγκα σε τμήματα ενηλίκων και παιδιών, σε ομαδικά αλλά και σε ατομικά προγράμματα (personal) μεμονωμένα. Συνεργάζεται αποκλειστικά με διακεκριμένους χώρους αθλητικής δραστηριότητας μεταξύ άλλων το alterlife και somaplus.

Η γιόγκα είναι τέχνη, είναι επιστήμη του πνεύματος και φιλοσοφία και συμβάλλει στο να ενσωματωθεί το σώμα, ο νους και η αναπνοή. Με αυτήν την ενοποίηση επαναφορτίζεται το νευρικό μας σύστημα, ενισχύεται το ανοσοποιητικό μας και συνολικά η υγεία μας βελτιώνεται ολιστικά.

Με την παιδική γιογκα, τα παιδιά αποκτούν ένα θαυμάσιο θεμέλιο για την ζωή τους. Λόγω της φυσικής τους ισορροπίας και ευλυγισίας είναι εύκολο να ασκηθούν στις θέσεις από τους ενήλικες και μέσα από την ταχεία πρόοδό τους τα παιδιά χτίζουν, σωστή στάση σώματος, συγκέντρωση, μείωση άγχους, ευεξία, τόνωση της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησής τους μέσα από τις ειδικές ασκήσεις. Κατόπιν τούτων, τα παιδιά ανταπεξέρχονται καλύτερα σε αλλά αθλήματα ή ομαδικές δραστηριότητες.